Sunday, September 14, 2014

Morten Tyldum won the award in Toronto – predicted Oscar-future – VG

Morten Tyldums Hollywood-debut «The Imitation Game» stakk av med publikumsprisen under filmfestivalen i Toronto søndag.

Prisen er den gjeveste på festivalen, skriver Aftenposten. Den internasjonale festivalen i den canadiske storbyen regnes som en av de aller viktigste filmfestivalene i verden etter Cannes.

Veien til Oscar

I tre av de siste seks årene har publikumsvinneren i Toronto endt opp med en Oscar-statuett for beste film. Anne Thompson i filmnettstedet IndieWire sier til Aftenposten at det er stor sjanse for at Tyldums film «kommer til å føye seg inn i rekken av filmer som «går hele veien» til topps ved Oscar-utdelingen.

«The Imitation Game» har allerede fått strålende kritikker, bransjebladet Variety omtalte den som en «åpenbar Oscar-kandidat» og trakk frem Tyldums regi som en av filmens store styrker.

BAKGRUNN:Tyldum takker kona etter Hollywood-suksessen

«The Imitation Game» forteller historien om matematikeren og kryptografen Alan Turing, som spilte en nøkkelrolle i knekkingen av nazistenes Enigma-kode under 2. verdenskrig. Turing var homofil og ble avslørt og dømt for dette på 1950-tallet. I desember i fjor ble han benådet av dronningen, 59 år etter at han tok sitt eget liv.

Rekordmange deltakere

I tillegg til heder og ære og selve trofeet, er prisen på 15.000 canadiske dollar eller rundt 86.000 norske kroner. Men viktigst av alt er nok anerkjennelsen fra et kresent festivalpublikum samt eksponeringen som følger med.

Arrangøren melder om rekordmange deltakere fra filmindustrien – 5.000 påmeldte fra 80 land – og omfattende salg.

– Ivrige kjøpere har vært på hugget og snappet opp filmer i løpet av festivalen. Det er en merkbar økning i antall solgte filmer, sammenlignet med i fjor, sier Justin Cutler som leder festivalens bransjekontor.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment