Wednesday, March 18, 2015

Erlend Elias year’s gay top – Nettavisen

Promotion med annonselenker

(Avisa Nordland): Det norske nettsamfunnet Gaysir har kåret Homotoppen 2015, og på pallen står Erlend Elias Bragstad (32) fra Tysfjord og P3 Morgens Silje Reiten Nordnes (30) fra Hamarøy.

Kjendisene fra Nord-Salten har kapret henholdsvis gull- og bronseplassering i kåringen, som er forbeholdt homofile og lesbiske som gjør en forskjell for andre gjennom det siste året.

Gjert Moldestad (33), Brann-supporter og redaktør for Brannmagasinet «Den 12. mann» har fått sølvplassen.

MORGENFUGLER: Yngve Hustad Reite (t,v,), Ronny Brede Aase og Silje Therese Reiten Nordnes i P3morgen.

NRK

Stor positiv påvirkning

Bragstad ble kåret til Årets nordlending i 2014. Han er kjent som kjendisstylist og tv-personlighet, og har markert seg som en forkjemper for samiske homofile.

Nordnes er journalist og programleder i NRK P3, der hun leder kanalens morgensending sammen med makker Ronny Brede Aase. 30-åringen får skryt fra Gaysirs redaksjon, som mener at hamarøykvinnen «med sin joviale, humoristiske og likeframme stil har stor positiv påvirkning på unge homofile, så vel som heterofile».

Les mer: Erlend Elias er Årets nordlending 2014

Nå skal Erlend Elias fra Tysfjord være typen til NRK-Leo

Se P3-Silje synge sin favorittlåt – sammen med Halvdan!

Prisvinner, nysingel og redd for å sjekke opp damer

Evne, vilje og mot

Gaysir skriver følgende om kåringen på sine nettsider:

“Kriteriene for vår vurdering av kandidatene er de samme som tidligere år. Det handler om å ha evne, vilje og mot til å fremme homofiles rettigheter eller den generelle aksepten for homofili.

I vår tolkning holder det ikke å bare være i posisjon – kandidatene må utvise et engasjement og ønske om å gjøre samfunnet til et bedre sted for homofile. Det kan dreie seg om å stå på barrikadene, men kan også være en kraft som ligger i å være kun seg selv eller jobbe litt utenfor radaren.”

Ujålete

- Det er jo helt vilt. Jeg ble målløs da jeg fikk vite om kåringen. Jeg visste ikke at jeg var nominert engang, sier Bragstad når an.no ringer ham.

I sin omtale skriver Gaysir at Bragstad, gjennom sin ujålete væremåte, er et forbilde for mange unge:

“På nettet er det mange som har noe de vil si om Erlend Elias – det har også Gaysirs redaksjon. Vi mener at bak hans «jåleri», og det noen velger å kalle overfladiskhet, skinner det tydelig gjennom at Erlend Elias ikke tar seg selv så høytidelig.

Han byr på seg selv, og Gaysir mener han er modig gjennom å vise seg selv fullt og helt. Han viser at han er stolt av sin homofile legning og sin lulesamiske bakgrunn.”

- Det å bli satt pris på av sine egne, hvis man skal si det på den måten, er helt utrolig. Å gå fra å vinne Årets nordlending til å vinne pris som årets Homotopp er helt surrealistisk. Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier kjendisstylisten og tv-personligheten til an.no.

- Det må være noe i vannet

Bragstad har kjent «bronsevinner» Silje Nordnes i mange år.

- Vi har vokst opp så å si ilag, og har møttes både på bygdefester og på konsert i Oslo. Vi tilhører litt samme bransje, samme miljø. Hun er en fantastisk jente, sier 32-åringen om Nordnes.

Han synes det er fantastisk at to personer fra Nord-Salten «kupper» Homotoppen 2015.

- Det må være noe i vannet eller lufta der oppe, sier Bragstad og ler høyt.

- Det er ekstremt mange homofile og lesbiske i Norge, og at to fra Nordsalten havner i toppen… Ka e prosenten førr det?

- Hvorfor tror du det er slik?

- Vi har lært å bite fra oss og hevde oss. Jeg tror at vi kommer fra samfunn der vi har fått lov til å være oss selv hele veien, og hatt støtte fra foreldre og venner. Det gjør at man bli veldig sterk. Kanskje har vi fått lov til å være forbilder fordi vi tør å stå for det vi er hundre prosent. Det gjør både jeg og Silje.

Venter på snorklipping

Etter at han ble kåret til Årets nordlending i desember i fjor har Bragstad hatt mange spennende konferansierjobber og foredrag i nord.

Allerede i mai kommer han tilbake til Bodø, til et arrangement i regi av City Nord.

- Det blir veldig spennende. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Bragstad hemmelighetsfullt.

- Hvordan er det å være Årets nordlending?

- Det er fantastisk! Men jeg har ennå ikke fått klippet noen snorer eller åpnet nye ting der oppe. Det venter jeg på, sier 32-åringen med glimt i øyet.

Tidligere denne måneden gjestet han Vinterfestuka i Narvik, og i vår skal han til Finnmark for å ha foredrag og holde workshop for samiske homofile under Sapmi Pride.

- Jeg er så stolt av å være en ekte nordnorsk samisk homofil, slår Bragstad fast.

20.000 til Queer Sámit

Som årets Homotopp får 32-åringen peke ut en veldedig organisasjon eller et prosjekt som Gaysir donerer 20.000 kroner til.

- Jeg har lyst til å donere pengene til Queer Sámit, en forening for samiske homofile. De står blant annet bak Queering Sápmi, som er et prosjekt som har samlet historiene til en rekke samiske homofile. I tillegg står de bak Sápmi Pride, som arrangeres for første gang til våren, forteller Bragstad.

Han har såvidt vært i kontakt med styret i Queer Sámit om donasjonen.

- De ble veldig glade. Vi skal ta et møte om hvordan pengene skal brukes, men det kommer til å bli øremerket unge samiske homofile som trenger hjelp og veiledning til å komme ut av skapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment