Tuesday, May 19, 2015

The crowd favorite busted – Aftenposten

Det finske bandet PKN, som består av fire menn der alle har downs og/eller autisme, har vært et av de mest omtalte bidragene i årets Eurovision Song Contest.

Hjemme i Finland har de forlengst blitt nasjonale yndlinger takket være en TV-dokumentar om bandet. Siden de ankom Wien og årets finale i Eurovision Song Contest som det finske bidraget, har de fått mye oppmerksomhet.

Dobbel sjanse for Norge  

- Det har vært et stort trykk, men vi håndterer det godt. Gutta elsker dette, sier bandets manager, Teuvo Merkkiniemi, til Aftenposten.

Men eventyret tok slutt i kveld. Bandet klarte ikke å kvalfisere seg til lørdagens finale.

 

Det gjorde derimot Russland, som seiler opp som en av de store favorittene til å vinne.

Skap et Worldvision  

- Ikke overraskende, selv om «A million voices» kanskje ikke er årets beste og mest originale låt. Men det er tydelig at det russiske fredsbudskapet treffer Eurovision-fansen i Wien. Russland er en stor outsider nå, sier Aftenpostens kommentator, Robert Hoftun Gjestad.

Morten Thomassen, leder i den norske MGP-klubben, er ikke overrasket over utfallet i kveldens semifinale.

- Det finske bidraget var en lørdagsfyllelåt, og stort sett er folk edru på tirsdager. At Russland gikk videre er heller ikke overraskende, de styrket sitt favorittstempel, sier han.

I fjorårets Eurovision deltok alle de nordiske landene i finalen. Det skjer ikke i år, ettersom både Finland og Danmark røk ut tirsdag kveld.

Disse ti gikk til finalen lørdag kveld:

Albania

Armenia

Russland

Romania

Ungarn

Hellas

Estland

Georgia

Serbia

Belgia

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment