Friday, May 13, 2016

“It was the song that failed, not Agnete” – Aftenposten



«Euphoria, forever till the end of time, from now on, only you and I, we’re going up-up-up-up-up-up-up.»

Tekstlinjen sitter som klistret hos Eurovision-fansen, fire år etter at svenske Loreen vant dette sirkuset med sin «Euphoria». Den ble anklaget for å være for mørk og dyster, men vant likevel. Fordi låten og refrenget gjør som teksten lover. Den går opp-opp-opp.

Torsdag kveld røk Agnete Johnsen ut av årets Eurovision med en låt som gjør det motsatte. Det rolige verset bygger seg opp mot noe, men så går refrenget brått ned i tempo.

Det endte i musikalsk fiasko.

Må få med de beste

Jeg digger låten hennes, og trodde den kunne overraske i et selskap fylt av kraftige kjærlighetsballader, tullete rock og en rekke formelstyrte poplåter. Det norske folk stemte den også suverent frem i norske Melodi Grand Prix, og Agnete sang låtene utmerket på scenen.

Men Eurovision ville ikke ha den, hverken juryer eller fans. Det virker som om «Icebreaker» ble for komplisert i dette selskapet, og det må man lære av.

Det høres fryktelig kjedelig ut, men slik Eurovision har utviklet seg de siste årene, må man tydeligvis holde seg unna overraskelser og heller satse på det trygge. Følge vinnerformelen, og la det gå «up-up-up-up-up-up-up».



Utfordringen for MGPs musikkansvarlige Jan Fredrik Karlsen blir da å få landets beste låtskrivere med på laget. Norge er i en posisjon nå der Kygo, Alan Walker, Astrid S og andre artister, låtskrivere og produsenter leverer flere hits til utlandet enn noen gang før.

Problemet er at disse folkene ikke har lyst til å være med i Melodi Grand Prix med sitt materiale. Det må JFK gjøre noe med.

Les også

Lettet over exit

Torsdag var det altså låten som sviktet, ikke Agnete. Kjedelig, fordi man normalt er med i denne konkurransen for å vinne. Jeg skriver normalt, for i år handlet det meste om noe helt annet for den norske delegasjonen.

Agnete sa det vel best selv da hun valgte å møte pressen rett etter at hun var slått ut: «Jeg klarte å stå på den scenen i dag, og det var det som var viktig for meg».

Hun var oppriktig lettet over å ha gjennomført semifinalen etter uker og måneder med utfordringer knyttet til sin mentale helse. Men hun virket også lettet over at det ikke ble finale. Stresset og presset er borte, hun kan reise hjem og fokusere på det viktigste: Å bli frisk.

At Agnete sier at hun har med seg en positiv opplevelse hjem, gleder oss alle.

Les også
LikeTweet

No comments:

Post a Comment