Friday, July 17, 2015

These star actors were cheated of Emmy Award nomination – Aftenposten

«Mad Men», «Orange Is the New Black», «Downton Abbey» og «House of Cards» er blant fjernsynsseriene som sikret seg nominasjoner som beste dramaserie til årets Emmy.

Men kjente skuespillere som Hugh Laurie (Veep), Peter Scolari og Becky Ann Baker (foreldrene til Hannah i Girls), Joe Morton (Scandal) og Lorraine Toussaint (Orange Is The New Black) er ikke nominert for sine seriepresetasjoner.

Les også:  24 Emmy-nominasjoner til «Game of Thrones»

Årsaken til det viser seg å være en aldri så liten regelendring, skriver The Hollywood Reporter. Denne regelen gjør kampen om å bli nominert for beste birolle enda vanskeligere, skriver nettstedet mic.com.

Les alle Emmy-nominasjonene her.

Fra og med i år er reglene for om en skuespillers rolle defineres som birolle eller gjesterolle endret. For å bli nominert i kategorien gjesterolle, må skuespilleren ha spilt i mindre enn 50 prosent av serien. Tidligere kunne gjesteskuespillere, som hadde roller som tok mer plass med tiden, vinne priser for beste gjesterollle, selv om rollen i praksis var en birolle. Slik er det ikke lenger.

Mange skuespillere som startet med gjesteroller i en serie, men som har fått en større rolle underveis, kan alstå bare nomineres i kategorien beste birolle. Denne kategorien vil da omfatte flere skuespillere enn tidligere.

Det betyr at mange av skuespillerne i for eksempel den populære Netflix-serien, Orange is The New Black, må konkurrere i kategorien beste birolle.

Den kommersielle TV-kanalen HBO, som står bak «Game of Thrones» fikk totalt 126 nominasjoner for forskjellige serieproduksjoner. Netflix, som står bak serien «House of Cards», sikret seg til sammen 34 nominasjoner for sine produksjoner.

20. september blir det prisutdeling til vinnerne i Los Angeles.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment