Saturday, October 31, 2015

This mean the reviewers of “Spectre” – Aftenbladet.no



“Mendes har et utmerket øye for det visuelle. Enkelte scener fra døsige lokaler er filmet i et sløret lys som gjør bildene umåtelige vakre, noe som tilfører agent-filmen det jeg aldri hadde trodd den skulle få: Poesi og skjønnhet.”, skriver en begeistret Kristin Aalen og leverer full pott på terningen.

Tidligere kollega Arild Abrahamsen er ikke snauere, og triller også sekser på sin blogg Arilabra.com. Han karakteriserer “Spectre” som den på alle vis beste Bond-filmen noensinne.

“Spectre» er ikke rosinpølsa i ei langvarig søndagssuppe, den er kjøkkenet. Filmen er som et byggesett for gamle minner, den er et laboratorium der konsentrater av nostalgisk Bond-romantikk tar seg sjøl flere skritt videre, og jeg mener ikke sånne skritt, for det britiske samveldets trofaste trener framstår med delvis lukket gylf som kjærlighetssøkende og biologi-tikkende samboer-emne i førtisjuårsalderen, og det gjør ingenting. Det er vakkert når machoene mjukner på midten.”, skriver blant annet.

Lunkent i Dagbladet

Bond-begeistringen kan med andre ord se ut til å være størst blant Stavanger-kritikerne. I Oslo har ikke alle latt seg rive med i like stor grad, og Dagbladet mener at filmen bare fortjener halvparten så mange terningøyne.

“Den tjuefjerde Bond-filmen er et stort, dyrt og profesjonelt stykke kitsch som sniker seg ut av hukommelsen allerede idet man forlater kinosalen.”, heter det der.

VG er langt mer positivt innstilt, og gir filmen en femmer.

“«Spectre» er ingen glattslikket Bond. Vår helt svetter og lider og bekymrer seg og må langt tilbake i eget liv denne gangen; han er på en måte menneskelig nok. Men ikke for menneskelig, selvfølgelig; da hadde han jo ikke vært vår mann.”, skriver avisens anmelder.



Aftenposten lander på samme karakter, og skriver blant annet:

“Da Daniel Craig tok over rollen som James Bond var filmserien blitt anakronistisk, ja, ikke så lite patetisk. Craig har tilført rollefiguren en relevant og moderne identitet.”

Begeistring i Trondheim

I Bergen synes de ikke at filmen fortjener mer enn en firer.

“Slik er Bond-franchisen en vindusrekke med panoramautsikt til sin tids sosiale og politiske dragkamper. En serie idéhistoriske snapshots med tilgang til frosset tidsånd”, skriver Bergens Tidende i sin anmeldelse.

Trønderne er noe vennligere innstilt.

“Daniel Craig fortjener etter fire filmer status som en av de beste Bond-skuespillerne. Han funker fortsatt, men hadde tålt mer humor å spille på. Mens kvinnerollene har blitt mer moderne med åra, er den underliggende tendensen i «Spectre» ikke det. “, skriver Adresseavisen.

Les også:

James Bonde ble selv reddet av 007

Derfor er han fortsatt populær etter 53 år på lerretet

Disse vant James Bond-billetter! 

Agent 007 fra Stavanger 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment