Tuesday, March 15, 2016

Hugh Jackman to VG: – I will stay in Norway – VG

COLOSSEUM KINO (VG) Hollywood-stjernene Hugh Jackman (47) og Taron Egerton (26) skrudde for alvor på sjarmen da de møtte norske fans for første gang.

Colosseum kino i Oslo hadde storfint besøk tirsdag kveld. Både australske Hugh Jackman og walisiske Taron Egerton hadde tatt turen til festpremieren på «Eddie The Eagle», hvor de spiller hovedrollene.

Hundrevis med fans hadde samlet seg utenfor Colosseum kino. Da stjernene ankom, måtte pressen pent smøre seg med tålmodighet. Det var tydelig at det var fansen som sto i høysetet for de to skuespillerne. Til sammen tok Jackman og Egerton over 100 selfies med beundrere, signerte bilder og plakater og gjøglet med hverandre.

– Vi har forelsket oss i Norge. Alle er så hyggelige! Så respektfulle og høflige. Og det er så fredfull her, skrøt stjernene da de omsider kom frem til pressekorpset.

Eddie «The Eagle»: Advart om at filmen er «90 prosent oppspinn»

– Dette er det perfekte stedet å komme med filmen vår, som handler om skihopp, sprudlet Egerton overfor VG før Jackman skjøt inn:

– Eddie brukte visst masse tid i Norge. Han øvde mye her, og jeg skjønner hvorfor. Det er et herlig sted. Vi har syklet rundt, og alt er nydelig – arkitekturen og maten. Helt fantastisk. Menneskene og all fansen er utrolig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>OMSVERMET: Hugh Jackman tok seg svært god tid til beundrerne på den røde løperen.</p>

OMSVERMET: Hugh Jackman tok seg svært god tid til beundrerne på den røde løperen.

Foto: Trond Solberg, VG

Fredag åpner resten av Kino-Norge dørene for filmen basert på livet til den britiske hopplegenden Michael Edwards, bedre kjent som Eddie «The Eagle». Mens Egerton fyller rollen som Edwards, er Jackman hans forfyllede trener og tidligere stjernehopper.

Norgesbesøket er det første for både Jackman og Egerton. Men begge lover å komme tilbake etter dette.

– Men hva gjør en australier i en film om skihopping?

– Later som at han er amerikaner. Skihopp er ingen stor sport i noen av våre hjemland, hverken Wales eller Australia, svarte en leende Jackman på VGs spørsmål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>GOD STEMNING: Mens Hugh Jackman (t.v.) er veteran på rød løper, innrømmet Taron Egerton at han er mindre rutinert i akkurat den biten.</p>

GOD STEMNING: Mens Hugh Jackman (t.v.) er veteran på rød løper, innrømmet Taron Egerton at han er mindre rutinert i akkurat den biten.

Foto: Trond Solberg, VG

Amerikanske medier skriver at Egerton var for kjekk for rollen som Eddie, og at han måtte legge på seg og dempe sitt gode utseende, men 26-åringen er kledelig beskjeden når VG spør m hva det innebar.

– Har du hørt det? Nei, det er ikke sant, svarer han, mens Jackman fleipende opplyser om at kollegaen bare trengte tre timer for å bli klar for rollen som den verdenskjente antihelten.

Hopper ikke selv

Egerton har en stuntmann til å gjøre hoppene i filmen, men han måtte lære seg å gå på ski før innspillingen. Og han fikk testet magesuget ved å stå på toppen av skibakkene.

– Men jeg har ikke peiling på skisport, lo han da han fikk spørsmål fra journalister om sitt forhold til idrettsgrenen.

Jackman på sin side har mer på gang enn «Eddie The Eagle». Han er for tiden i gang med innspillingen av en ny «Wolverine»-film. Når VG spør om når han vil ta med Wolverine til Norge, kommer svaret raskt:

– Tro meg, da jeg gikk nedover denne røde løperen, tenkte jeg at jeg vil legge alle filmer til Norge. Jeg vil bo i Norge, det er helt fantastisk her!

<p>GJENSYNSGLEDE: Rune Temte og Mads Sjøgård Pettersen tok varmt imot sine utenlandske motspillere, Hugh Jackman og Taron Egerton, på festpremieren.</p>

GJENSYNSGLEDE: Rune Temte og Mads Sjøgård Pettersen tok varmt imot sine utenlandske motspillere, Hugh Jackman og Taron Egerton, på festpremieren.

Foto: Trond Solberg, VG


På rollelisten står også to nordmenn, Rune Temte (50) og Mads Sjøgård Pettersen (32), som fyller norske roller som henholdsvis hopptrener og hopptalent. Begge var selvskrevne på festpremieren i Oslo. Gjensynsgleden var stor da de møtte sine utenlandske kolleger, og det vanket varme omfavnelser.

Gir Jackman «bank»

I filmtraileren ser vi Temte sette en knyttneve midt i fleisen på Jackman.

– Ja, det var en stor ære, og han lot meg «get away with it», som han sa. Jeg synes det ser bra ut. Det er veldig gøy å jobbe med så bra folk, forklarte Temte til VG før visningen.

– Men det var mange som ville at jeg ikke skulle treffe ham på nesa da, selvsagt, legger han til og sikter til at Jackman nylig har operert nesen for tilbakevendende hudkreft. Jackman postet selv et bilde på Instagram for noen uker siden, hvor han med bandasjert nese advarte mot soling uten solfaktor, fordi han selv «var klok av skade».

På den røde løperen var sykdommen imidlertid ikke et tema, men Jackman skrøt av nordmannen som ga han lusingen på filmsettet:

– Jeg elsker å jobbe med Rune. Man vet aldri med ham. Han er uforutsigbar, på en god måte. Morsom og full av energi, forklarte Hollywood-helten til pressen.

Norgesbesøket er imidlertid av det korte slaget for superstjernene. Jackman og Egerton vender nesen hjem allerede onsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>KOLLEGER: Rune Temte, Hugh Jackman, Taron Egerton og Mads Sjøgård Pettersen.</p>

KOLLEGER: Rune Temte, Hugh Jackman, Taron Egerton og Mads Sjøgård Pettersen.

Foto: Trond Solberg, VG

Oscar-belønte Christopher Walken (72) har også en rolle i filmen.

Mads Sjøgård Pettersen er stolt over å ha spilt mot så store stjerner.

– Det er helt sinnsykt spesielt, særlig Christopher Walken, som var en av mine barndomshelter. Og Hugh Jackman er en kommende legende i nyere tid. Og så er det Taron Egerton, da, et av de store stjerneskuddene på vei opp og frem.

Pettersen betrodde til VG at han ikke er noe hopptalent i virkeligheten.

– Jeg er kjempegod – på alt under 15 meter. Men over 15, da sliter jeg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>ANTIHELT: Eddie startet hoppkarrieren i sen alder og var over 10 kg tyngre enn gjennomsnittet. Dessuten var han plaget av at brillene hans dugget under rennene. Her i Holmenkollen i 1992.</p>

ANTIHELT: Eddie startet hoppkarrieren i sen alder og var over 10 kg tyngre enn gjennomsnittet. Dessuten var han plaget av at brillene hans dugget under rennene. Her i Holmenkollen i 1992.

Foto: HELGE MIKALSEN, VG

OL-ikon

Edwards skrapte selv sammen penger og kvalifiserte seg for OL i Calgary i 1988. Her endte han på en soleklar jumboplass både i 70- og 90-metersbakken, som det ble konkurrert i den gangen.

Nysgjerrig? Her er Eddie «The Eagle»s råd til norske hoppere

Edwards hadde hele livet drømt om å være med i OL. Hvilken gren, var mindre viktig. Han endte med å velge skihopp, siden det ikke hadde være noen brite representert siden 1929. Jumboplassen til tross – «Eddie The Eagle» skapte seg et navn og fikk kultstatus. Og nå har han fått en egen Hollywood-film om seg selv.

«Pyntet» på

Uansett hvor fargerik den opprinnelige historien er, så får kinopublikum servert en enda mer krydret versjon. Eddie «The Eagle» Edwards, som i dag er 52 år, har nemlig blitt gjort oppmerksom på at filmen ikke er helt og holdent basert på virkeligheten.

– Jeg har blitt advart om at kun ti til 15 prosent er basert på mitt liv, uttalte Edwards til britisk presse i fjor høst.

Så du dette? Eddie «The Eagle» var med i norske «Fire stjerners middag»

LikeTweet

No comments:

Post a Comment