Tuesday, January 19, 2016

Today Eurovision debutant Karlsen present its first slagerlag – Aftenposten



Det er stilt store forventinger til  årets Melodi Grand Prix, etter at Jan Fredrik Karlsen overtok som MGP-general. Han har en årelang erfaring innenfor musikkverden. Han har jobbet med både norske- og internasjonale stjerner og han var dommer i de første Idol-rundene. På samme tid startet han firmaet Playroom som i dag har over 20 ansatte.

Alder: 42

Bosted: Townhouse i Nobels gate på Frogner i Oslo.

Sivil status: Bor alene med hunden Sofus når barna Felicia (10) og William (13) ikke er der.

Yrke: Kreativ leder i Playroom, et av landets største eventbyråer.

Bakgrunn: Oppvokst på Slemmestad i en sosial og musikkglad familie. Jobbet som roadie allerede i tenårene, fikk sin første plateselskapsjobb som 21-åring. Jobbet med både norske- og internasjonale stjerner. Var dommer i de første Idol-rundene, startet parallelt firmaet Playroom som i dag har over 20 ansatte.

Utdannelse: Null, som han uttrykker det selv.

Aktuell: Musikkansvarlig i Melodi Grand Prix. På åremål – ett år av gangen.

Hører på: Mamma.

Leser nå: Mail og SMS – stort sett.

Ser på nå: TV, folk han møter. Han nøyer seg ikke med å se lyst på livet – han elsker livet.

Sitat: «Jeg valgte bort tannregulering for moped»

Spørsmålet er om Karlsen klarer å gi Norge sin fjerde seier i verdens største musikkonkurranse. I fjor endte Debrah Scarlett og Kjetil Mørland på en åttendeplass i finalen i Eurovision Song Contest i Wien

Fansen i MGP-klubben, som allerede har fått lov til å smuglytte til årets deltagere, er likevel usikker på om Norge har vinnersjanse i år.

- Jan Fredrik har skrudd ned lyden på melankolien og skrudd opp på partylyden, uten at det kanskje tar helt av likevel. Noen av låtene skiller seg ut som favoritter, men den helt klare favoritten til å vinne finnes ikke etter min mening, sier leder i den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, som ikke ønsker å røpe hvem som er med i årets konkurranse.

Dette skal Karlsen selv avsløre klokken 12.00 i dag.

  • I fjor vant Sverige Eurovision:  

Da Aftenposten intervjuet Jan Fredrik Karlsen etter at det ble kjent at han skulle overta som ny MGP-general, innrømmet han at det hadde tikket inn en lang rekke gratulasjoner fra personer som hadde store forventinger til hans nye jobb. Også fra Brussel.

«Gratulerer som MGP-general. Dette blir veldig bra. Vi er nær 1 milliard mennesker i NATO som gleder oss til du setter i gang. Beste hilsen Jens.»



Jan Fredrik Karlsen la ikke skjul på at han satte stor pris på SMS-meldingen han fikk fra generalsekretæren i NATO.

- Jeg ble varm i hjertet mitt. Jeg syntes det var jævlig gøy, sa han.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment