Thursday, January 14, 2016

Actor Alan Rickman’s death – Aftenposten



Rickman ble født 21. februar 1946.

Professor Slur

Hans første store filmrolle var som skurken Hans Gruber i Die Hard med Bruce Willis i 1988.

I Norge er Rickman kanskje mest kjent for sin rolle som professor Slur i Harry Potter-filmene, fra den første filmen Harry Potter og de vises stein og til den åttende og foreløpig siste filmen Harry Potter og dødstalismanene – del 2.

Han har også spilt rollen som Emma Thompsons ektemann i «Love Actually»  og gestaltet sheriffen av Nottingham i «Robin Hood – tyvenes prins» fra 1991.

Han har fått med seg en Golden Globe-pris som beste skuespiller i 1997 for sin rolle i TV-filmen Rasputin, og en Emmy i 1996 for samme rolle.

Startet karrieren som 26-åring

Ifølge Imdb.com ble han født i London med en far som jobbet på fabrikk. Da han var åtte år døde faren hans. Rickman studerte først grafisk design, men begynte som 26-åring på The Royal Academy of Dramatic Art (RADA).

Gjennombruddet hans var rollen som Vicomte de Valmont i en kritikerrost oppsetning av Farlige forbindelser i 1985. Da startet en skuespillerkariere som har vart i 30 år, både på teater, film, TV og som regissør.



Det aller siste Rickman gjorde var å være stemmen til den blå kålormen i en ny utgave av Alice i Eventyrland, som kommer på kino i Norge i mai.

Harry Potter-forfatter J.R Rowling sier hun er i sjokk og sorg over beskjeden om at skuespilleren er gått bort.

 

Hun tilføyer: “Tankene mine er hos Rima og resten av Alans familie. Vi har mistet et stort talent. De har mistet en bit av hjertene sine.”

Emma Watson spilte rollen som Harry Potters venn Hermine. Hun er blant dem som har minnet Rickman på Twitter.

Flere kjente britiske kulturpersonligheter uttrykker sorg i sosiale kanaler.

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment