Monday, January 25, 2016

«Making a murderer” operators Writes Book – NRK



FENGSLET: Steven Avery sitter, i likhet med sin nevø Brendan Dassey, fortsatt i fengsel.

Foto: AFP

Etter at Neflix publiserte dokumentaren «Making a Murderer», har rettssaken rundt Steven Averys påståtte mord på Theresa Halbach fått vanvittige mengder oppmerksomhet.

Både på sosiale medier og i tradisjonelle medier har serien skapt et voldsomt engasjement, og nesten 500.000 har skrevet under på et opprop på nett om å frikjenne Avery for mordet.

Nå vil Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken, skrive bok.

Ifølge The Telegraph er boken en reaksjon på den utbredte oppfatningen blant serien seere om at Avery-familien var ofre for et justismord.

Måtte gå av som statsadvokat

Få vil mene Kratz kom godt ut av «Making a murderer».

I den siste av totalt ti episoder blir det blant annet fortalt om hvordan Kratz måtte gå av som statsadvokat i 2010.

Grunnen var at han hadde sendt slibrige teksmeldinger til et 26 år gammelt offer i en familievoldsak, mens han prosederte som aktor mot hennes ekskjæreste.

Kratz-saken fikk veldig mye oppmerksomhet i USA, som sex-skandaler rundt personer høyt oppe i systemet ofte får. Det er uklart om dette temaet vil bli dekket i boken.

Kratz: – En stemme er glemt

Kratz mener dokumentaren lar være å fortelle om viktige bevis, en mening har har ytret flere ganger tidligere.

Advokaten fortalte tv-kanalen WBAY-TV at «en stemme er glemt på dette punktet i saken, og det er stemmen til Theresa Halbach».



BLIR SITTENDE: Steven Avery har la inn forespørsel til fengselet han sitter i om å få se «Making a Murderer», men ble nektet.

Foto: MORRY GASH / Ap

LikeTweet

No comments:

Post a Comment