Saturday, February 27, 2016

Agnete Johnsen wrote hit history – Aftenposten



Den 54. utgaven av Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld ble en historisk slageraften. Etter en ikke alt for spennende gullfinale, hvor det sto mellom Johnsen, Freddy Kalas, Laila Samuels og Sweet 16, gikk Finnmarkskvinnen til topps med soleklar margin.

- Folk her i Norge likte låten, så jge håper folk i Europa også vil like den. Vi får bare krysse fingrene. Det å være med på dette har vært en drøm siden jeg var liten, at jeg att på til skulle vinne var nesten litt for mye av det gode. Dette betyr masse, sier Agnete Johnsen.

Dermed skrev hun også norsk slagerhistorie. Det var hun ikke helt klar over selv før Aftenposten overrakte henne nyheten.

- Oi, er det sant. Det er sykt.

I 2008 var hun vokalist og frontfigur da bandet BlackSheeps fra Nesseby kommune i Finnmark vant Melodi Grand Prix-junior med låten «Ora Jaska Beana».

Få måneder senere gikk bandet til topps i den nordiske MGP-finalen i Århus, MGP Nordic. Det var Norges aller første seier i denne konkurransen.

Og i kveld tok Agnete Johnsen like godt sin tredje seier, denne gangen i den gjeveste av dem alle, voksenversjonen av MGP. Her vant overlegent med låten  «Icebreaker», skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og Ian Curnow.



MGP-general Jan Fredrik Karlsen var et eneste stort smil, enda større enn vanlig, etter kveldens seier.

- Nå er jeg veldig fornøyd, Agnete er en verdig vinner. Dette var en utklassing, publikm har talt.

- Hvordan kan denne låten gjøre det i Stockholm?

- Hele målsettingen har vært å vinne i finalen i Stockholm, og det kan vi gjøre med denne låten.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment