Wednesday, November 25, 2015

Bergens alpinhåp becomes TV star with Sophie Elise – Aftenposten





sport-match

For noen er Bjørnar Neteland (24) fra Bergen kjent for å være et av landets største alpinttalenter, for vel så mange – om ikke flere – er han kjent for å være laksefisker.

SE DEN FERSKESTE VIDEOBLOGGEN HER (ekstern lenke).

Sammen med broren Anders legger han nemlig ut videoblogger fra sine mange fisketurer på YouTube, hvor de har fått stor respons fra fiskeentusiaster landet over.

BT har vært med Neteland på fisketur. Les saken her! Bjørnar Neteland er ein av Noregs beste alpinistar. Like energisk dyrkar han si andre store interesse, flugefisking.

Du kan også lese en analyse av Aksel Lund Svindals situasjon før helgens verdenscuprunde: Det er nå Svindal får svar

Videobloggene er blitt så populære at han tidligere i år mottok en telefon fra TV 2, som spurte om brødrene Neteland ønsket å være en del av dokumentarserien «Bloggerne» på nyetablerte TV 2 Livsstil.

Louise Angelica og John Arne Riise

Peter «Pappahjerte» Kihlman

Instagram-kjendisen Jonas Fossum

Friluftslivsbloggeren Tonje Blomseth

Landslagsbryteren Felix Baldauf

Laksefiskerne Anders og Bjørnar Neteland, som også er med på alpinlandslaget

Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen

Sophie Elise Isachsen

Kristin «Styleconnection» Gjelsvik

Suzanne Aabel

- Mange har fotalt meg at jeg var den siste personen de så for seg på «Bloggerne». Vi kommer til å stå i stor kontrast til mange av de andre i serien. Men jeg tror det vil bli kult, sier Neteland og flirer.





Skiller seg ut

«Bloggerne», som til våren går inn i sin femte sesong, følger flere av landets største bloggere og dokumenterer deres hverdag for seerne. Forrige sesong fulgte serien kjente bloggere som rosabloggeren Sophie Elise Isachsen, mammabloggeren Anna Rasmussen (kjent som «Mamma til Michelle») og komikerfruen Marna Haugen.

Men for den femte sesongen har TV 2 valgt å endre programmets profil. Derfor skal de, blant andre, også følge John Arne Riise, en landslagsbryter, en pappablogger, en friluftsblogger – og to laksefiskere fra Bergen.

- TV 2 ønsket å utvide programkonseptet og vise mer bredden av bloggerne der ute. Da var det jo perfekt å få to laksefiskere inn i miksen, så vi er veldig glade for at Anders og Bjørnar ønsket å være med. De er to spennende personligheter, som brenner for det de gjør, sier Johanne Viken Sandnes, kommunikasjonsrådgiver i TV 2.

Brødrene Neteland har holdt på med videobloggingen fra fisketurene i noen år. Begge har lenge hatt en lidenskap for friluftsliv, mens Bjørnar har vært interessert i foto og redigering. Resultatet er blitt at de nå har startet sitt eget enkeltmannsforetak, «Neteland Productions», og får sponset utstyr fra diverse leverandører.

- Gjennom «Bloggerne» håper vi å få eksponert det vi driver med til enda flere, og vise folk hvor gøy man kan ha det i naturen, forklarer Neteland, som ikke bekymrer seg for at laksefiskeren blir mer kjent enn alpinisten.

Håper på v-cup før jul

For i tiden fremover vil det neppe handle så mye om laksefiske for Neteland. I oktober tjuvstartet han alpinsesongen med å kjøre en verdenscuprunde i storslalåm i Sölden, og i starten av desember starter han sesongen i europacupen.

Målet er å kjøre så bra i åpningsrennene at han får nye sjanser til å kjøre storslalåm og super-G i verdenscupen før jul.

Neteland må overbevist for å få verdenscupsjanser 

- Det avhenger litt av hva jeg leverer i europacupen, men jeg har et mål om å kjøre meg inn på pallen i storslalåm. Det er absolutt ikke umulig, sier Neteland, som denne uken drar til Østlandet for å gjøre de siste forberedelsene før europacupåpningen i Hemsedal og Trysil.

- Hvor langt unna verdenscuplaget føler du at du er akkurat nå?

- Jeg føler jeg er ganske nær. Jeg har kjørt bra på trening i hele vinter. Nå gjelder det bare å vise det i renn, sier bergenseren, som ikke klarte å kvalifisere seg til annenomgangen i storslalåmrennet i Sölden.

Ingen forstyrrelse

- Hvordan har det vært å TV-kameraer hengende over seg i oppkjøringen?

- De filmer stort sett når vi er på fisketurer, så jeg føler ikke at jeg ofrer treningstiden min for TV. Men det er jo ikke alltid like fett at de står og maser i stuen når jeg skal restituere, sier Neteland.

I tillegg til å være med brødreparet på fisketur, har TV-teamet også vært med på to alpintsamlinger. TV 2 sier at Netelands travle og prestasjonsfokuserte hverdag ikke har skapt noen komplikasjoner.

- Det har vært helt uproblematisk for oss å filme dem. Vi har fått følge dem på tur i elven, hjemme hos dem og på trening med alpinlandslaget. De har en kontrastfylt og spennende livsstil som vi gleder oss veldig til å vise i serien, sier Sandnes.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment