Monday, November 23, 2015

Norwegian wagering on live TV in the air – Aftenposten



TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television blir nå tilgjengelig gratis på Norwegians 87 WiFi-fly på europeiske flyvninger.

Satsingen ble testet på en jomfrutur fra Oslo til Berlin mandag formiddag. Det blir med andre ord mulig å se nyheter direkte hele døgnet på medbrakt nettbrett, smarttelefon eller PC om bord på de utvalgte flyene.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er godt fornøyd, og mener det gir bredere underholdningstilbud og dermed en bedre reiseopplevelse.

- Ikke et tilbud folk etterspør

Om direktesendt TV er viktig for å vinne kunder, er produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn.no Reise i tvil om.

TV-sendingen leveres gjennom flyets satellittsystem i samarbeid med wifi-leverandøren.

Tilkoblingssystemet fungerer via en antenne montert på flyets skrog, som sender og mottar bredbåndssignaler til satellitten. Den direktesendt TV-strømmen sendes til flyet gjennom en serie av datapakker som overføres fra bakken opp til satellitten og deretter til flyet som bruker det trådløse nettverket for å kommunisere med passasjerenes trådløse enheter.

TV 2 Nyhetskanalen og Bloomberg Television skal vise sine nyhetssendinger om bord.

Kilde: Norwegian

- Ifølge våre reiseundersøkelser er det ikke noe folk etterspør. På korte flyvninger innenfor Europa og Nord-Europa er det vel ikke den store etterspørselsen uansett. Men det er et tilbud som er interessant på lengre reiser som jo Norwegian satser på, sier Christiansen.

- Det er nok ikke et produkt som er utslagsgivende for om man velger det eller det flyselskapet. Men det er klart at kunden vinner på å få at det kommer frem nye satsinger, legger han til.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!



Lanseringen av direktesendt TV er muliggjort i samarbeidet mellom fordelsprogrammet Norwegian Reward og RiksTV. Det er et flere grep flyselskapet har tatt i år for å være med i kampen om kundene.

Første i Europa

Norwegian blir det første flyselskapet i Europa som tilbyr tjenesten. De har sett på muligheten en stund, og er blant annet inspirert av amerikanske konkurrenter.

- I USA har flyselskapene tilbudt de reisende direktesendt TV i lang tid, og vi er glade for at vi kan tilby dette til våre reisende i Europa, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Men i motsetning til amerikanerne, hvor du må betale noen dollar for det trådløse nettverket, er tilbudet gratis, siden wifi-tilgang er inkludert om bord hos det norske flyselskapet.

Blir stadig mer strømming i luften

Strømmetjenester på diverse om bord har lenge vært en mulighet hos flere flyselskap, enten via en applikasjon eller som en del av underholdningspakken. Hos noen selskap har det ikke vært bra nok bredbånd til å se film, men det er det flere som jobber med å bedre nå.

Fordi vi oftere tar med oss nettbrett og lignende på flyet har et canadisk flyselskap besluttet å kutte ut TV-skjermer på sine langruter. Hos SAS og Norwegian er det imidlertid ikke snakk om den endringen pr. dags dato.

 

Les mer om luftfart:

Norwegian satser stort på flybonus

10 ting som irriterer på flyplassen

Kutter TV-skjermene på fly

Her er verdens lengste passasjerfly

Ryanair kutter flere ruter i Norge 

Mat og bagasje er blitt milliardbutikk for Kjos 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment