Wednesday, December 30, 2015

Star Wars goes into NOK 700 million – E24

Den nye Star Wars filmen «The Force Awakens» har siden premieren blitt nærmest umulig ikke å få med seg, enten man er fan eller ikke.

Per dags dato har filmen tjent inn én milliard dollar raskere enn noen andre i historien, skriver AFP.

Kun tolv korte dager etter den storslåtte premieren lykkes filmen å passere den magiske grensen, og natt til 30. desember har den nådd 600 millioner dollar-grensen i USA (5 milliarder kroner), ifølge deadline.com.

Det tok altså tolv dager å få inn 545 millioner dollar i Nord-Amerika, og ytterligere 546 millioner dollar ute i verden.

Med andre ord utgjør dette 83 millioner dollar om dagen, eller 700 millioner kroner i snitt.

Mest innbringende filmen i verden

Den tidligere rekorden ble satt av sommerens Jurassic World. Her tok det tretten dager å nå 1 milliard dollar. Tallene så langt vitner om at Star Wars har potensial om å bli den mest innbringende filmen som noen gang har blitt produsert.

– Du vil ikke tro forventningsnivået knyttet til Star Wars-filmen på Wall Street akkurat nå, sa Michael Nathanson, analytiker ved Moffett Nathanson til New York Times ved inngangen til desember 2015.

<b>TROFASTE FANS:</b> Her er fans under premieren av Star Wars i Taipei, Taiwan den 19. desember 2015. Ingen annen film har tjent 1 milliard dollar på så kort tid som The Force Awakens.
TROFASTE FANS: Her er fans under premieren av Star Wars i Taipei, Taiwan den 19. desember 2015. Ingen annen film har tjent 1 milliard dollar på så kort tid som The Force Awakens.

På Wall Street forventes det at Star Wars vil dra inn minst 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 13 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Fem milliarder dollar i ekstra omsetning

Noen analytikere tror også tallet vil være vesentlig høyere. I tillegg anslås det at salget av filmrelaterte varer kan stå for fem milliarder dollar ekstra i omsetning i løpet av de neste årene.

No comments:

Post a Comment