Monday, December 14, 2015

TV 2: – The Bureau will have Eirik Jensen prosecuted for corruption and … – Manager

Promotion med annonselenker

Spesialenheten for politisaker har innstilt på at politimannen Eirik Jensen skal tiltales for medvirkning til hasjsmugling og grov korrupsjon.

Det er TV 2 som melder dette mandag kveld.

Spesialenheten har etterforsket hvilken rolle Eirik Jensen har hatt i narkotikasmuglingen som ble organisert av hans venn og informant Gjermund Cappelen.

Det er Riksadvokaten som bestemmer om Jensen skal tiltales, og hvordan denne tiltalen eventuelt skal lyde. Innstillingen fra Spesialenheten er likevel et svært viktig signal om hvordan politi og påtalemyndighet vurderer saken.

Mener Jensen hjalp smuglerne

Spesialenheten mener at Eirik Jensen medvirket til smugling av over 20 tonn hasj ved å sikre narkotikaligaen trygt leide over grensen til Norge. Spesialenheten mener at Jensen mottok penger for dette.

Advokat Arild Holden, som er en av Jensens advokater, mener at Spesialenheten i alt for stor grad har lyttet til forklaringene til Cappelen, og at sider av saken som taler til Jensens gunst, ikke er etterforsket.

CAPPELEN: Gjermund Cappelen er tidligere dømt for hasjsmugling.

Farid Ighoubah/Nettavisen

Mener saken bør henlegges

– Som følge av at etterforskningen er lite konkluderende i forhold til hva som har skjedd og ikke har skjedd, og at den på ingen måte har trukket frem det som er til gunst for Eirik Jensen, så har vi sett oss nødt til å sende et skriv til Riksadvokaten der vi gjør rede for vårt syn på bevissituasjonen og de mangler som foreligger, sier Arild Holden til TV 2.

Han mener at Riksadvokaten bør henlegge saken.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Vil du være med å si din mening om oss? Klikk her for å bli med i vårt leserpanel og vinn iPad Air2

LikeTweet

No comments:

Post a Comment